Vers talks en weekendtips & Rotterdam

Talks & Treasures - Vers in Rotterdam

Nadat we terug kwamen van onze vakantie, deden R en ik een local vers tour: verse bloemen uit de pluktuin en verse producten van de Oogstmarkt. Elke keer verbaas ik me bij deze markt over de hoeveelheid producten uit de buurt van Rotterdam.

Vers & groen

Bij de groene kraam vol verse kruiden van Stadskruid Rotterdam bleef ik wat langer staan, omdat ik niet kon kiezen. De bovenste foto is maar een klein deel van de mooie kruidenkraam.

Uiteindelijk kreeg ik een soort BBQ kruidenpakket mee waar we die avond met vrienden van genoten. De plantjes Thaise basilicum die ik daar kocht, groeien in onze tuin als een tierelier.

Eerder schreef ik al over het lekkers van deze markt. Afgelopen maand deelde ik nieuwe ervaringen, en het verhaal over Stadskruid, met vers van lokale grond op een blog voor Rotterdam Tourist Information. Komend weekend is het weer zover en staat de Oogstmarkt op het Noordplein.

Weekendtips & Rotterdam

Als je toch in Rotterdam noord bent dan loop je meteen even richting het Zwaanshals waar BUITEN er voor zorgt dat deze buurt nóg gezelliger wordt dan het al is.

Heb je Barry Hay gezien bij DWDD? Wat ziet de man er superstrak goed uit! Vooral na het zien van de beelden uit de ‘golden times’. Ik ben wel benieuwd naar het boek over hem. HAY verschijnt vandaag.

Deze week had ik een tikje stress omdat ik voor een opdracht voor SPOOR magazine op de foto ga. Wat trek ik aan? Het vakantieleven bevalt best zonder sport en met gezellig eten. Zonder plannen om iets nieuws te kopen, wandelde ik toch naar buiten met dit jurkje van Dante 6 op de Coolsingel.

Over gezellig eten gesproken: ik begin het weekend met een tuinborrel bij een vriendin, iedereen neemt iets lekkers mee. Ik ga voor de kaasplank, en maak de gesmolten camembert uit de oven.

Als blogger komt er van alles op je pad. Blijven doen wat werkt is de uitdaging. Vakanties helpen om weer op koers te komen, zo ook voor Marlous van Oh Marie.

Na een zomer zonder festivals, het kwam er op de een of andere manier niet van, zijn de eerste concerttickets weer gekocht. Ken je de Belgische band Bazart? Ik hoor ze vaker op Studio Brussel dat ik altijd op heb staan. In Rotown op 30 november.

Wie niet genoeg kan krijgen van markten: zondag 4 september is de eerste Noordtmarkt aan de Zaagmolenkade in, jawel, Rotterdam noord. Check de line-up voor de mooie kramen!

Toen oudste vorige week met vriendinnen in een ‘blonde vrouwen, veel wijn’ -tent een tosti ging eten, dacht ik meteen dat er veel leukere plekken voor tieners in Rotterdam zijn!

Na de borrel, staan er sportclubs en een familiedag in Limburg op de agenda. Wat wordt het voor jou dit weekend: De Nacht van de Kaap of de Havendagen Rotterdam?

Of misschien een rondje shoppen en chillen Rue des Crepes op de Nieuwemarkt/ Pannekoekstraat?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *