Nu al paasontbijt op school? Dat had ik natuurlijk moeten weten. En kunnen weten, als ik maar braaf de nieuwsbrief lees. Na na tien jaar basisschool scan ik die alleen nog. Op vakanties en studiedagen. En die staan (na de schrik in december) keurig genoteerd in de agenda. Maar niet dat ze vanochtend met een geverfd en versierd ei, voor een klasgenootje, naar school moest.
Gelukkig zit ze op een ‘Montessori-leer-het-mij-zelf-doen-school’. Dus doet ze veel zelf. Ook het bedenken dat ze het zelf oplost. Het ei is namelijk al gekookt, voordat ze belt om te zeggen dat het mórgen is, het paasontbijt. Toen het daarna kapot viel, heeft ze opnieuw een ei gekookt, twee voor de zekerheid. Gebrek aan geduld zorgt voor een zachtgekookt ei, blijkt later. Niet heel fraai met viltstift bewerkt, zag ik. Iemand anders kreeg een half rauw exemplaar. Ook zelf gekookt.
Thee-ei bij paasontbijt
Als goede moeder had ik misschien meer mijn best moeten doen voor een goed, hard gekookt en knap geverfd ei. Het was tenslotte het allerlaatste paasontbijt op de basisschool. Dat flitste vanochtend heel even (maar dan ook echt heeeeel eventjes) door mijn hoofd toen ik deze (beeld boven) natuurlijke in thee geverfde, ongetwijfeld biologsche, eieren voorbij zag komen.
De truc om de witte eitjes goed te kleuren, is dat je op tijd begint: ze moeten minimaal vier uur in de thee liggen. En dat je alle verschillende soorten, losse, thee in huis hebt: rooibos, kamille, bosbessen, zwarte, matcha, kurkuma, lavendel of hibiscus.
Een crea-activiteit voor jongste die inmiddels alweer vrij is voor Pasen. Waarna ze volgende week tijdens de CITO de rest van de eieren kan opeten.
Bio paaseieren en inspiratie voor makkelijk eten tijdens de feestdagen.
Beeld: Liz Stanley
Geef een reactie