Street artist MadC & weekendtips

Vorige week sprak ik street artist MadC, in het dagelijkse leven Claudia Walde, die voor Rituals het design ontwierp voor de nieuwe Summer Limited Edition lijn. Deze vrouw van begin 30 heeft twee kleine kinderen (de jongste vijf maanden) en verdient haar geld met wat ze het allerliefste doet: graffiti sprayen. Haar kunstwerken worden verkocht in galleries in verschillende landen en ze vliegt de hele wereld over voor shows. Je moeder zal maar streetartist zijn, hoe cool is dat!

Waar ze ooit (ze begon als tiener) ‘one of the boys’ was, heeft ze inmiddels haar signature gevonden, minder hard, meer vrouwelijk en transparant. Ze legt uit dat je dat vooral ziet in de bewegende lijnen die ze in dunne laagjes over elkaar heen sprayt, maar waar je nog steeds doorheen kunt kijken. Dat klinkt heel logisch als je het in actie ziet.

Talks & Treasures - streetart MadC & weekendtips

Street artist MadC “Live your dream”

Hoe stoer de street art-wereld ook klinkt (je moet heus ballen hebben om op idioot hoge stijgers je werk in weer en wind te doen) daarvan merk je niks als je met deze vrouw praat. Ze vertelt dat ze in alles wat ze doet een voorbeeld wil zijn voor haar jonge kinderen. En ook dat de samenwerking met Rituals op een natuurlijke manier op haar pad kwam en helemaal past bij haar idealen. Haar motto is ‘live your dream’. En dat doet ze, waarbij ze zich realiseert dat het er omstandigheden zijn waardoor dat niet iedereen lukt.

Haar werken verschillen van gigantische murals tot hele kleine kunstwerken. Die laatste maakt ze heel bewust omdat ze weet dat haar, vaak jonge, fans weinig geld hebben grote exemplaren. Zij kopen als eerste vaak een kleine versie en naarmate ze ouder worden, meer te besteden hebben, kiezen ze voor telkens grotere kunstwerken. Mooi verhaal vind ik dat.

Het kunstwerk dat street artist MadC vorige week maakte, staat nu in de etalage van de Bijenkorf. Express Your Soul heet de zomerse lijn van Rituals die lekker fris naar citrus ruikt.

Rotterdam & weekendtips

“Rotterdam is „een baby” op het gebied van street art, vindt Sober Collective. Heerlen staat wat dat betreft nog hoger in de rangorde dan Rotterdam.” Project Sober Walls brengt daar verandering in, zoals deze muurschildering in Rotterdam-Noord. 

Het is zover, Containerbar Noord is er weer! Vanaf vanavond kan je weer terecht voor drankjes, dansjes en lekkere happen. Als je dan toch een lang paasweekend hebt dan kan je maar goed beginnen. De tijdelijke bar op het Noordplein staat er nog tot en met 13 mei 2017.

Sowieso ga je zaterdag even naar het Noordplein voor de Oogstmarkt. Zou toch zonde zijn als je het mist en ze binnenkort misschien niet meer daar mogen staan.

Zondag speelt Alex Vargas in de Rotterdamse Schouwburg, zin in!

Pasen wordt kouder dan kerst las ik ergens…Wie er op uit gaat, zoekt een lekker plekje om op te warmen!

Terwijl de asperges aan de vroege kant waren. Dat is dan weer handig, want lekker makkelijk en snel klaar. Dit recept ziet er goed uit en de wijntip krijg je er ook nog bij.

En natuurlijk het paasontbijt  thuis…

Het kan best zijn dat iedereen (behalve ik) al heel lang eieren verft met natuurlijke materialen (groenten enzo), maar wist je dat je ze ook in de thee kan verven?

Vriendin zocht een tip voor een mooie sieradenwinkel. Om haar man op weg te helpen voor haar verjaardagscadeau.

Wat doe jij komende weekend? Is er echt nog iemand die twee dagen in de weer is met het paasgebeuren?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *