Puber, party & pa standby

Met een jarige puber, veertienjarige oudste, is het best relaxed verjaardag vieren tegenwoordig. Haar feest speelt zich voornamelijk af op Instagram en op school. Cadeaus kopen wordt ook steeds makkelijker, ze weet het namelijk niet zo goed. “Doe maar kleding” en ze mailt alsnog haar wishlist. Die volg ik braaf, nadat het afgelopen kerst niet helemaal oké viel toen ik daarvan afweek.

Dan vraagt ze wat ze voor haar verjaardag zal gaan doen. Feestje? Sinds een paar jaar vieren we alle verjaardagen in één keer ergens in mei, anders blijven we elke paar weken aan de gang. “Het feestje voor vriendinnen mam”.  Jawel, ook op de middelbare is er nog een partymoment voor de ‘girlfriends’. Ik dacht dat we daarmee klaar waren na de brugklas, maar nee.

Puber & standby

Bij ons thuis is haar plan, vond ze zo gezellig vorig jaar. En dat was het zeker. Maar naast haar oma die het eerste weekend op ‘verzorgingshuisverlof’ bij ons doorbrengt, ook nog 11 gillende meiden erbij? Een andere keer later in de maand komt haar niet uit. Het volgende idee is dat ze de meidenclub trakteert op taartjes bij een van haar favoriete hangouts in de stad.

Voor het eerst in jaren ben ik niet bij de gillende meidengekte. Dat is ook weer raar. En of R onzichtbaar maar bereikbaar blijft, nadat hij de taart en drankjes heeft afgerekend? Natuurlijk schat, regel het maar dan staat je pa op standby.

Thuis blader ik met mijn moeder door de foto’s van oudste als baby en samen gaan we terug in de tijd. De veertienjarige versie van de schattige snoezige baby huppelt aan het einde van dag vrolijk binnen met tasjes vol cadeaus. “Het was zó leuk en alles soepel verlopen!”.

Volgend jaar schrapt ze vast het stukje standby, dan betalen we alleen nog de rekening.

Over de 13 jarige tiener. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *