Jarige tiener & Knol Power!

HOERA, oudste tiener is jarig en heeft de serieuze puberleeftijd bereikt!

Waar dertien jaar geleden nog schattige slofjes in de kast lagen, hangt straks waarschijnlijk een KP-trui van onze huisvriend Enzo. Dus. Dan is het echt tijd om eindelijk eens die babyfoto’s in te plakken en op te hangen.

Hoewel ik deze leeftijd leuker vind dan het eerste babyjaar, brengen dit soort zoete slofjes me direct terug in de tijd. Zo’n dertien jaar. Net als elke ouder vraag ik me af hoe het zo snel kan gaan.

Het in kleertjes gefrommelde pakketje in de Maxi-Cosi, is ineens een Hollandse-meid-met-lang-blond-haar-en-spijkerbroek-plus-sneakers-en-bomberjack. Die gestrekt heel de bank in beslag neemt (ook echt niet opschuift als je er om vraagt). En dan moet de groeispurt nog komen.

Na een stoere start bij Starbucks aan het begin van de brugklas, heeft oudste relaxed haar draai gevonden: nieuwe vriendinnen ontmoet waarmee ze samen de stad induikt, of de tram pakt naar Zuid om te chillen en waarna ze solo de metro weer terug neemt.

Alsof ze al jaren niet anders doet, deze stadsmeid.

Tiener & Enzo

Een tiener van dertien dus, en jarig. Wat ze voor haar verjaardag wil hebben? Onder andere een knolpowertrui. Een wat? Precies, dacht ik ook. Dus ik vraag waar ik die kan kopen. “Nou mam, online he, bij Enzo”. Enzo vlogt toch snoes, wat voor merk is KP dan? “Maaammm…gewoon Knol Power! Van Enzo Knol. En dan Power d’r achter. ”

Sure meid, natuurlijk.

Wat ik heel fijn vind aan onze trouwe vriend Enzo (en Rutger en al die anderen) is dat deze jongens zo lekker online zijn. En daar blijven. Gelukkig is er nog geen tienervriendje in beeld.  Maar dus wel Enzo, die keihard offline ons huis binnenkomt. “Met capuchon graag mam. Lekker warm.”

Beeld: Meike Pichler

P.S. 1 Weet je dat tieners tegenwoordig veel braver zijn dan wij vroeger waren? See for yourself en vul je geboortejaar in bij dit onderzoek.

P.S.2 Die schattige slofjes koop je trouwens bij Pantoufle..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *