Nighttown in Rotterdam & weekendtips

Back in time met Nighttown dit weekend! Tijdens mijn studie werkte ik hier als garderobejuf en zag ik bands die nog niet heel bekend waren, maar later doorbraken bij het grote publiek. Laatst vond ik nog een foto van mezelf uit die periode. Wie weet post ik hem wel dit weekend. Hij hangt nu op de koelkast. Als focus op bikinitijd deze zomer..

Natuurlijk is Rotterdam dit weekend vol marathon-fans! Maar ook voor de minder sportieve types is er genoeg te doen in, en net buiten, de stad om lekker bezig te blijven:

REMEMBER NIGHTTOWN

Op zaterdag 9 april is er tussen 13.30-16.00 REMEMBER NIGHTTOWN met onder andere een talkshow met de Rotterdamse poptempel in de hoofdrol: interviews met ‘oud Nighttowners’ en nieuw popminded Rotterdam (waaronder Aziz Yagoub van Annabel).

Daarna, rond 15.00, kan je in de hal van de Schouwburg kijken naar een documentaire over good old Nighttown. Voor iedereen die nog een keer terug in de tijd wil…

Motel Mozaïque

Het festival Motel Mozaïque is zo divers dat er volgens mij voor iedereen wel iets leuks te zien is. Op vrijdag en zaterdag ontdek je hier de ‘hot en upcoming’ artiesten op het gebied van muziek, theater, dans en beeldende kunst. De Street Art route en Remember Nighttown zijn onderdeel van Motel Mozaïque. Check de programmering voor bands als jennylee en meer.

Laatste weekend reuzenrad

Oké laatste kans voor wie nog niet is geweest! Na dit weekend is The View weer vertrokken. Niet getreurd, we hebben natuurlijk nog altijd de Euromast. Of je geniet van het uitzicht vanaf een van deze fijne rooftop bars in Rotterdam!

Street Art route-app

Eindelijk een Street Art route in Rotterdam! Vanaf Hoboken wordt zaterdag 9 april om 14.00 de route langs 25 muurschilderingen gelanceerd mét bijbehorende app. Hou de Facebookpagina van Rewriters010 in de gaten voor up-to-date informatie over dit event. Perfect uitje voor tieners toch?

Dansende koeien

De lente begint voor de koe pas echt met de koeiendans: de dag waarop ze voor het eerst de wei in mogen na de winter. Daar worden ze heel blij van en jij ook als je er naar kijkt. Net buiten Rotterdam kan je dat doen bij Hoeve Biesland. Komende zaterdag 9 april om 10.00 uur om precies te zijn.

Iets heel anders: wist je al dat afgelopen woensdag DECATHLON is geopend aan de Coolsingel? Na eerst jarenlang op vakantie in Frankrijk in te slaan (en een enkele keer in Amsterdam) kan je vanaf nu eindelijk gewoon in Rotterdam je tentje, vlieger, sportspullen en wat al nog niet meer te kopen.

Het is maar dat je het weet. Voor komende zondag, als je niet meedoet aan de marathon en je toch iets sportiefs wil doen.

Fijn weekend alvast!

Beeld: via rewriters010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *