Gezonde en groene hotspots in Parijs

Wie op zoek gaat naar groene hotspots in Parijs, krijgt het druk. De stad zit vol relaxte, hippe buitenplekken en gezonde adresjes met heerlijk eten.

Talks & Treasures - gezonde en groene hotspots in Parijs

Het plan was om het deze keer kalm aan te doen, maar de reuring in de stad blijft aantrekkelijk. Helemaal uit de massa blijven, lukte ook niet altijd. Dat leverde weer veel aangename plekken op die je op je ‘to go and see’ lijstje kan zetten.

Met als ultieme ontdekking de nieuwste hotspot van deze zomer: een zwembad middenin Parijs natuurwater. Reden om terug te gaan! En om snel verder te lezen.

Groene hotspots Parijs

Daar komt dan weer een lijstje van. Een mix van in het gras, op, in of aan het water, vers en gezond eten. Groen en gezond neem je in dit geval zeer ruim.

Maison Sauvage

Talks & Treasures - gezonde en groene hotspots in Parijs

Nieuw (open sinds half april), hip en hot is Maison Sauvage. De groene gevel is je herkenningspunt in de Rue de Buci in Saint Germain en verklaart meteen waarom dit restaurant op het lijstje staat. Heerlijk terras, goed eten, erg fijne drankjes. Wie zich hier rond een uur of 16.00 op het terras of aan de bistrotafels installeert, loopt het risico pas middernacht te vertrekken.

Talks & Treasures - gezonde en groene hotspots in Parijs

Voor de rokers (niet gezond, maar allez, het is Parijs): een bijzondere rookzaal op de bovenste verdieping. Onderweg daar naartoe kom je allerlei curiosa tegen zoals de struisvogel bij de bank. Maison Sauvage

Square du Temple

Op zaterdagochtend tref je in de botanische tuin Square du Temple vooral Parijzenaren uit de buurt. Ze moeten toch ergens spelen, de Parijse kindertjes uit die statige panden in de Marais. Dus waarom niet in deze prachtige tuin met vijver en speeltoestellen.

Wij gingen voor ontbijt naar een van de betere groene hotspots in Parijs, aan de overkant van de tuin. The Broken Arm is een hip restaurant met een beperkte, handgeschreven menukaart (bovenste beeld). Dat is niet alleen heel hip, maar dat doen ze ook omdat de kaart regelmatig wisselt. De gerechten worden namelijk bereid met verse, biologische producten uit het seizoen.

Talks & Treasures - gezonde en groene hotspots in Parijs

Oudste werd erg gelukkig van de bizar knap gerolde en knapperige croissant. En R wilde na de kakelverse millefeuille met geurige aardbeien het liefst nog zo’n exemplaar bestellen. Maar je kan hier ook alleen binnenlopen om voor koffie zoals die hoort te zijn. Om mee te nemen (samen met ander lekkers..) en buiten in de zon tussen het groen op te drinken.

Naast het restaurant ligt de gelijknamige uberhippe winkel met kleding, tassen, kunst en tijdschriften.  The Broken Arm

Promenade Plantée/ Coulée Verte

Het groene dakpark van Parijs in het 12e is bijna vijf kilomter lang en stond prachtig in bloei toen wij er waren. We namen de trap ter hoogte van Gare de Lyon, bij de bogen van het Viaduc des Arts. Onder de bogen vind je winkels, restaurants en galeries. Als je hier wandelt, begrijp je niet waarom het Dak van de Hofbogen alleen voor events open gaat.

Talks & Treasures - gezonde en groene hotspots in Parijs

Iets verderop richting Bastille vind je aan de andere kant van de straat Les Garnements. Een volgende keer zou ik daar iets eten. Rond lunchtijd liep het vol met mensen en zag ik gerechten voorbij komen die er even lekker uit zagen als dat ze roken.

Ga je de andere kant van de Promenade Plantée op dan splitst het park op een gegeven moment in zuidelijke of oostelijke richting. Insider tip van vriendin die er ooit woonde: de markt waar de locals hun verse producten kopen ligt achter de promenade, Marché Beauveau. Promenade Plantée

Eiland in Bois de Boulogne

Het Bois de Boulogne is sowieso een plek waar genoeg te doen en te zien is om een weekend mee te vullen. Stoor je vooral ook niet aan de ‘tippelende’ dames op een paar plekken, want dat doen de Parijzenaren evenmin.

Wist je dat middenin het bos een eilandje is? En dat je daar naartoe kan varen? Dat er ook een restaurant is, le Chalet des Iles. Op het water, in het groen. Romantisch toch?

De kassen van Jardin des Serres d’Auteuil is een prima groene hotspot op dagen met minder fraai weer.

Jardin du Luxembourg

Zonder kinderen kwamen R en ik hier vaker, omdat we meestal in Saint Germain een hotel namen. Intussen was het alweer tien jaar geleden dat we hier op de groene stoeltjes in de zon onderuit zakten.

Talks & Treasures - gezonde en groene hotspots in Parijs

Vanuit het ‘Jardin’ wandelden we later naar Le Bon Marché waar sinds een paar jaar La grande epicerie naast ligt. Voor verse groenten en bijzondere culinaire wensen.

Liefst doe je het andersom: koop je hier iets lekkers te eten en te drinken, wandel je daarna naar Jardin du Luxembourg om het op te eten. La grande epicerie

Wil je knus binnen zitten? Dat kan bij Judy waar je voorbij komt als je richting Le Bon Marché loopt. Voor gezonde sapjes, vers eten en goede koffie. Judy

Canal Saint Martin

Talks & Treasures - gezonde en groene hotspots in Parijs

Water, bomen, kade en genoeg keuze aan restaurants. Een van de favoriete groene hotspots is op dit moment nog steeds Institut de Bonté, omdat alles vers, biologisch en superlekker is. Maar je vindt er meer in het 10e, waaronder Jardin Villemin.

Talks & Treasures - gezonde en groene hotspots in Parijs

Of Les Résistants dat in februari de deuren opende en waar ik nog niet ben geweest. Het ziet er goed uit dus als jij er alvast een keer wil eten? Erg benieuwd hoe het smaakt! Les Résistants

Zwemmen in Bassin de la Vilette

Oui oui, deze zomer (half juli tot half september) komt er een zwembad in Bassin de La Vilette! Even doorlopen vanaf Canal Saint Martin en je neemt een duik. Op de linkeroever van het Bassin de la Villette komt een drijvende constructie waarbinnen je kunt zwemmen.

De toegang is gratis, er zijn drie baden en zelfs  kleedkamers, douches, toiletten en ligbedden. Pak je bikini maar in!

Buiten in Parijs

Met mooi weer en zeker als de zon schijnt, besteed je met gemak een weekend op en rond deze groene hotspots in Parijs.

Ga je langer dan een weekend (mazzelaar) check dan voor meer inspiratie de pins over Parijs. Ik had daar flink gepind voor vertrek maar het lukte natuurlijk niet om overal naartoe te gaan.

Slapen in het groene Parijs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *