Deze 5 tips mag je niet missen tijdens Museumnacht010

Tijdens Museumnacht010 op zaterdag 3 maart aanstaande pakt cultureel Rotterdam uit met toffe events op buitengewone plekken en fijne feestjes in onverwachte hotspots. En natuurlijk kun je ‘s avonds Rotterdamse musea en culturele instellingen bezoeken.

Vorig jaar gingen we er voor het eerst met de meiden naartoe en ze vonden het hartstikke leuk Het dak op bij het Mariniersmuseum, poffertjes buiten eten bij Boijmans, knuffelen met menselijke tule-creatie in het museum en hangend in een berg zitzakken deden we de quiz in de Kunsthal.

5 tips voor Museumnacht010

Ook dit jaar heeft Museumnacht010 weer veel bruisende activiteiten op het programma en deze tips springen er uit:

Uniek zelfportret laten maken door Ilco Louis

Voor € 20,00 laat je een uniek zelfportret schieten door kunstenaar Ilco Louis. Onbekend? Dat kan, maar dan weet het het nu. Hij combineert old-fashioned dry-plate fotografie met de hedendaagse techniek waardoor je met een bijzonder kunstwerk naar huis gaat. Galerie DeelenArt vind je aan de Admiraliteitskade 90B.

Morrocan Night in Huis Sonneveld

Huis Sonneveld is met Museumnacht010 een unieke setting die je niet mag missen als je het mij vraagt.De familie Sonneveld ging vaker naar Marokko en kocht er onder andere het tapijt in de woonkamer. Tijdens de avondopening is de museumwoning gehuld in Marokkaanse sferen en muziek. En je kunt door het vakantiealbum van de familie bladeren.  Zelfs als je Huis Sonneveld kent, ga je nog een keer voor de Morrocan Night. Reserveer op tijd!

Kamperen in Vila Zebra

Heb je jonge kids (7 tot en met 12 jaar) en is het tijd voor iets geks deze krokusvakantie? Pak dan een tentje in en regel een kampeerplek voor ze in het bos van Vila Zebra. In het kader van de tentoonstelling Diep in het bos luisteren ze met de andere kampeerders naar spannende kampvuurverhalen en -muziek. Inclusief  zoete kleffe marshmellows.

Backyard Sauna | A celebration of spring

Vier de lente in de sauna bij PrintRoom aan de Schietbaanstraat 17, een culturele instelling waar je normaal gesproken niet zo gauw zou komen. Des te meer reden om nu een kijkje te nemen en als je wil in de mobiele berkenhout-gestookte sauna te duiken. Daarna ben je weer topfit voor de rest van het programma.

Night of Cool in Museum Rotterdam

Hoe cool is dit feestje in Museum Rotterdam? En jij maakt kans op gratis toegang!

Sowieso neem je een kijkje bij de tentoonstelling COOLSINGEL, zodat je alles weet van de nieuwe plannen en oude romantiek. Maar daarna is het swingen in het museum tijdens het feestje met cool food & drankjes bij de Underground Bar van favoriet Thoms. Ted Langenbach himself zorgt voor de nodige reuring dus Rotterdamser kan haast niet. Vanaf 20.00 uur ga je naar Night of Cool in Museum Rotterdam

SILO: exposé

Tijdens Museumnacht010 opent het eerste deel van de doorlopende tentoonstelling SILO: exposé. Daarin zie je verhalen van een onvergankelijk gebouw in een vergankelijke wereld. Exposé is een museale performance over tijd, identiteit en de betekenis van beton. Van 1906 tot 2018, graan tot beats, opslag tot broedplaats. SILO: exposé in RAAF

Ik was van plan er vijf te noemen, maar het werden er zes zoals je ziet. En er is nog meer leuks te beleven in en rond de Rotterdamse musea tijdens Museumnacht. Bijvoorbeeld een van deze tentoonstellingen bekijken? 

Check snel het programma om te zien waar jij heen wil.

Beeld homepage via RAAF
  1. Als echte Aap ( in de Chinese astrologie) ben ik altijd in voor treasures. Ik zou graag een dansje doen in Thoms op de sounds van Ted langenbach🎶🎧 en daarna een cooling down in de sauna .
    Rotterdam make it happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *