Kerstboomdingen, tips Rotterdam & weekendlinkjes

BOEM! Sinds woensdagochtend is het een en al kerstkneuterigheid op social media en ik scroll er graag doorheen. En hou me niet in om mijn portie kerstboomdingen toe te voegen. Ook Rotterdam raakt in de kerstmodus als je de tips voor dit weekend bekijkt.

In real life stond er diezelfde ochtend ineens een kerstboom in de straat. Voor het eerst hebben we een straatboom van de gemeente Rotterdam. Fijne buurvrouw die dit en de kerstboomborrel regelde.

Wij vieren dit weekend verschillende feestjes (veelal in het thema ‘elke opgetuigde boom is een feestje waard’) en voor één daarvan rijden we naar het zuiden. Mijn moeder is vast de tel kwijt, maar dat houdt ons niet tegen haar verjaardag te vieren. Dit jaar voor het eerst niet thuis, maar op een knusse plek vlakbij bij haar nieuwe stek. Met goed eten natuurlijk.

Kerstboomdingen

Omdat ‘ie zo mooi is hieronder de originele versie van de foto op de homepage. Wil je deze kleurige zoete kerstboom zien? Dan boek je een tripje naar Parijs en ga je naar Galerie Lafayette. Het verhaal bij deze boom is dat het warenhuis hiermee ‘je uitnodigt om het kind in jou wakker te schudden’.

Gelukt.

Ik wil die boom. En naar Parijs.

En omdat R zijn jaarlijkse portie kerstmarkt nodig heeft, staat dat ook nog in de planning.

Wat zijn jou plannen dit weekend? Wie inspiratie nodig heeft om er op uit te gaan of juist relaxed wil lezen bij de boom, checkt deze linkjes.

Weekendlinkjes & tips Rotterdam

Heel leuk dat iemand als de Rotterdamse korpschef aanschuift bij Rotterdam Late Night op 7 december om 21.30 uur. En ook de winnende Rotterdamse oliebollenbakker en een theater-en filmmaker.

Donderdagavond 7 december is ook de premiere van de nieuwe voorstelling Scala van het Scapino Ballet Rotterdam.

Vrijdagavond is de opening van IJsvrij  Park Festival in Het Park bij de Euromast.

Op de Coolsingel worden die avond om 18.00 de lichtjes ontstoken van de kerstboom bij het stadhuis.

Wist je al dat in 2018 Essentiel opent op de Meent in Rotterdam? De ideale kerstarmband.

Zondag 10 december kun je kerstinkopen doen bij Swan Market in de Van Nelle fabriek.

Roxy Musicliedjes luisteren doe je maandag 11 december in Rotown.

Treffend en heel geestig geschreven artikel over het opvoeden van puberdochters.

In Noorwegen is het al zover: gelijke lonen voor vrouwen en mannen van de nationale voetbalteams. En hoe Johan Derksen het Nederlandse damesteam in deze discussie helpt. 

Jongens anders laten leren dan meisjes.

Verzin een meisjesnaam (beginnend met een B) voor het pasgeboren Schotse Hooglanderkalfje en je maakt kans om op kraambezoek te gaan!

Voor wie het nog niet wist: zo mooi is het Eiland van Brienenoord.

FIJN WEEKEND!

 

Beeld homepage en midden: Estelle van edtr.photography

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *