Tips voor de kerstvakantie in Rotterdam

De kerstvakantie in Rotterdam komt er aan en de meiden tellen de dagen af deze week. Ze zijn wel klaar met school en toetsen voor 2017. Door schooldrukte en gebrek aan kerstknutsels van de basisschool raken we iets trager in de kerstmodus. En net toen ik dat tegen iemand zei, kwam R thuis met deze kerstlichtshow voor buiten.

Geweldig volgens jongste. Genant vindt oudste. Fout kitsch als je het mij vraagt.

Ik vermoed dat de meiden zodra ze vrij zijn languit gaan liggen niks doen. We hoeven tijdens de kerst nergens heen dus dat kan wel even duren. Als het goed is zijn ze daarna (hopelijk) weer in vorm om er op uit te gaan.

Ter inspiratie de leukste dingen om te doen in Rotterdam deze kerstvakantie. Later deze week volgen meer tips.

Wat te doen tijdens de kerstvakantie in Rotterdam?

NIGHTSHOP werkte afgelopen weken aan het handmatig kleuren van de ballen en boom met stiften van de witte kerstboom op het binnenplein van Museum Boijmans. Vrijdag 22 december kan je kerstvakantie hier van start, want die dag is er vanaf 16.00 gratis toegang en is de kleurige boom in volle glorie te zien.

Ben jij al bij IJsvrij in het park bij de Euromast geweest? De schaatsen liggen klaar hier, het is alleen nog maar een datum zoeken en gaan. Als het even kan gaan we op een vrijdag voor de BBQ. IJsvrij

De animatiefilm Ferdinand brengt je precies in de juiste kerstmood met een moraal in het verhaal. Of Coco, jongste houdt nog steeds van dit soort Disneyfilms.

De voorpremiere van de film De Wilde Stad, van de makers van de Nieuwe Wildernis, zie je op 29 december in de Kunsthal. Citylife vertelt vanuit alledaagse en wilde dieren en planten in de stad. Heel grappig is de hoofdrol voor kat Abatutu.  Daarmee kun je die dag ook een meet & greet mee hebben in Kunsthal.

Schaatsbaan Rotterdam heeft ‘s avonds in de weekenden de regenboogverlichting aanstaan. De ideale setting om voor je pubers om met vrienden rondjes te rijden of piruettes te draaien. De schaatsbaan is geopend tot en met 28 februari a.s.

Wist je dat Museum Rotterdam vanaf 2018 gratis is op elke 1e zaterdag van de maand? Meteen je kans grijpen als je 6 januari in de stad bent. De tentoonstelling COOLSINGEL staat op mijn lijstje.

De eerste week van januari is meteen de laatste week van deze kerstvakantie in Rotterdam en je laatste kans om de tentoonstelling van de Amerikaanse fotograaf Bruce Davidson te zien in het Nederlands Fotomuseum.

Amateurfotografen opgelet: meld je deze vakantie (nog tot 28 febrauri 2018) aan om mee te doen aan het Fotofestival aan de Maas en maak kans op een expositie van jouw fotoserie in het Nederlands Fotomuseum.

Buiten Rotterdam?

Het Museum van Communicatie is veranderd en heet nu COMM. Zie het als een warenhuis voor communicatie met een nieuwe opzet en inrichting en deze kerstvakantie leuke workshops (vloggen).

Na de kerstdagen het reuzenrad in? Dan ga je naar Gent of Antwerpen.

Ter inspiratie de tips van vorig jaar. En het jaar daarvoor.

Beeld homepage via Sabine Marcelis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *