De mooiste bloemenzaken in Rotterdam

Er zijn zoveel mooie bloemenzaken in Rotterdam dat het soms lastig kiezen is. Mijn voorkeur voor de ene of de ander bloemenwinkel hangt meestal af van de persoon die ze krijgt, de gelegenheid of een bepaalde stijl waar ik op dat moment naar op zoek ben. Soms is het simpelweg een kwestie van tijd of afstand in welke winkel ik bloemen koop.

Over een aantal schreef ik eerder op Talks & Treasures, maar er is meer in het Rotterdamse als het gaat om bloemsoorten, bloemcreaties en styling met bloemen. Waaronder één winkel waar ik nog niet ben geweest en een bloemist zonder eigen zaak.

Allemaal even mooi en toch verschillend van elkaar. Daarom in willekeurige volgorde de mooiste bloemenzaken van Rotterdam.

8x Rotterdamse bloemenwinkels

Syl’s Flowerpower

De bloemenkraam van Syl’s Flowerpower op de Meent tegenover Dudok is een bekende voor veel Rotterdammers. Van donderdag tot en met zondag, in weer en wind staat Syl (of een collega) er. Al jaren. Met prachtige bloemen, takken en boeketten. En altijd vriendelijk. Niet onbelangrijk!

NIChE

Op de Nieuwe Binnenweg vind je richting het westen het kleurige NIChE (beeld homepage) waar je eerder al over kon lezen. Naast mooie seizoensbloemen koop je hier bijvoorbeeld ook leuke spullen, zoals de tassen van UNU. Verder is de winkel deels ingericht als galerij met wisselende exposities. Supernice.

Een Bloemetje op Tafel

Ook op de Nieuwe Binnenweg, maar meer richting het centrum ligt de winkel Een Bloemetje op Tafel. Naast seizoensbloemen uit hun biologische tuin verkopen Lysbeth en Johan veel planten, potten en vazen. De natuurlijke boeketten zijn vaak een fraaie mix van bloemen, groen en takken.

‘s Zomers Bloemen

Wist je dat de mannen van ‘s Zomers Bloemen, naast het maken van uitbundige boeketten, ook veel styling- en interieuropdrachten voor particulieren en bedrijven doen? Je herkent hun signature meteen. Wie grootse creaties maakt, denkt groot: ze verhuizen naar niet minder dan vijf van de Hofbogen. Grote kans dat ze deze zomer, logisch gelet op de naam, hun nieuwe stek openen.

Raket & Distels

Marjolijn Fliek van Raket & Distels werkt juist zonder vaste bloemenzaak, maar heeft wel een eigen bloementuin. Haar bijzondere bloemwerken zijn naast prachtig ook duurzaam: ze gebruikt alleen wat past in het seizoen en wat over blijft verwerkt ze later in andere creaties. Laatst maakte ze deze prachtige bloemwolk van droogbloemen, zo mooi! Marjolijn werkt voor particulieren en bedrijven in opdracht, maar haar boeketten zijn ook te krijgen via een van de verkooppunten. Spullen Voor In Je Huis is er zo een.

MK Floral Design

Anders dan andere bloemenzaken is MK Floral Design op het Deliplein niet gevuld met bloemen en alleen op vrijdag en zaterdag geopend. Het is min of meer haar atelier inclusief een bloementuin. Met de oogst maakt ze bijzondere bloemcreaties. Ben je op openingsdagen in de buurt, dan loop je even binnen voor keramiek of designspullen.

Bloemenboutique ‘t Bolletje

‘t Bolletje in Kralingen is een van de eerste adresjes waar ik bloemen bestelde voor bijzondere momenten. Een oude bekende op de hoek in de Lusthofstraat en je go-to-optie voor speciale bloemen, potten en vazen in het noorden van Rotterdam.

Busje Bloemen

De vrouwen achter het stuur van Busje Bloemen rijden na drie jaar nog steeds de oude SRV-wagen door de straten van onder andere Nieuw Terbregge en Nesselande! Ik schreef over Busje Bloemen toen ze net begonnen met het concept om met je eigen vaas onder de arm naar de bloemenkar te gaan en hem daar te laten vullen. Superleuk om te zien dat het succesvol is en dat ze nog steeds die zware bak door de straten manoeuvreren.D

Bloemenzaken of marktkramen?

Naast wonderschone boeketten, oogverblindende creaties en luchtige knappe bosjes uit verschillende bloemenzaken in Rotterdam is de markt natuurlijk ook een van de betere plekken voor je wekelijkse bloemen.

Toen we nog in de Oude Haven woonden, kocht ik de ‘weekbloemen’ vaak bij de kraam van ‘de boertjes’. Ik hoorde laatst dat ze zo op de markt genoemd worden. Wij spraken altijd over ‘het echtpaar met de twee zonen’. De ‘Meiden van de Snor’ zijn ook een begrip op de markt en hebben sinds afgelopen najaar een vaste stek in Hillegersberg.

Wat is jouw favoriete bloemenwinkel of bloemenkraam?

Beeld homepage via NIChE, midden Louise Boonstoppel via Raket & Distels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *